He Painted Clouds
Amnesty
Mensenrechte kunstroute,
Oude Universiteitsbibliotheek

English below

Het werk ‘He Painted Clouds’ maakte ik onlangs voor een expositie tijdens de kunstroute.  Het werk staat hoog op haar poten en kadert een klein stukje lucht in. Ik heb gekozen voor dit werk omdat ik vind dat ze kracht uit straalt doordat ze naar boven gericht is. Tegelijkertijd geeft de ranke constructie ook een kwetsbaar gevoel. De balans tussen kracht en kwetsbaarheid in de context van de mensenrechten kunstroute vind ik mooi aansluiten.

In de tuin bij de oude UB il ik twee werken plaatsen die naast elkaar komen te staan en verschillen van hoogte. Het werk is een variatie op het  werk ‘He Painted Clouds’. Het zal een combinatie worden van een stalen constructie, een houten baklijst en het schilderij wordt vervangen voor een spiegel. De werken zijn naar de straatkant gericht en de spiegels staan in een lichte hoek. Het is de bedoeling dat het werk alleen de lucht zal weerspiegelen en het de wolken omlijst.

Mijn werken zijn minimalistisch en abstract. Ik vind het belangrijk dat het werk een middel kan zijn voor bezinning en contemplatie voor zowel mensen die de route wandelen of toevallige voorbijgangers.